• /
      Od 13. do 16. novembra u San Dijegu u Kaliforniji je održana godišnja Konferencija Realtora, koju organizuje Nacionalna Asocijacija Realtora (NAR) osnovana u Čikagu pre više od sto godina, sa ciljem da unapredi poslovanje preuzeća koja se bave prometom nekretnina u SAD. NAR je u međuvremenu postao medjunarodna asocijacija koja je prisutna u više od šezdeset zemalja sveta.

      Konferenciji u San Diegu je prisustvovalo preko dvadesethiljada profesionalaca iz pedesetak zemalja i preko četiristotine izlagača. Ove godine su prvi put bili prisutni i predstavnici Srbije, delegacija Klastera nekretnine koju je predvodio potpredsednik Upravnog odbora Miroslav Cvetković. Članovi delegacije su bili i dr. Slaviša Pešić i Srdjan Aleksić. Pre početka Konferencije oni su odslušali seminar NAR-a za autorizovanog zastupnika kupca (ABR), a po odslušanom seminaru su primljeni u članstvo NAR-a.

      Na marginama Konferencije naša delegacija se sastala sa gradonačelnikom San Dijega Kevinom Faulkonerom, direktorom Fondacije IRPF iz Čikaga Normanom Flinom, direktorom “Global property standards” RICS-a Piter Bolton Kingom, kao i sa predstavnicima rukovodstva NAR-a. Održani su sastanci sa prethodnim predsednikom FIABCI Faruk Mahmudom, predsednikom FIABCI za 2015. godinu Danijelom Grosenbaher, kao i sa predsednikom FIABCI za 2016. godinu Kirkor Ajderhanjanom.