• Luksuzni stanovi ne čekaju dugo kupca
  04.10.2016
  U Beogradu postoji stalna potržnja za luksuznim stanovima na dobrim lokacijama, uprkos ceni od oko 2.500 i 3.000 evra po metru kvadratnom, kažu stručnjaci za nekretnine.
  detaljnije
 • Srbija ima 1.723 licencirana posrednika
  21.01.2016
  Od oktobra 2014. do januara 2016. godine, prema odredbama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, održavaju se stručni ispiti za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.
  detaljnije
 • Održan BPOR seminar
  25.12.2015
  Klаster nekretnine je u sаrаdnji sа Centаrlnoevropskom mrežom аsocijаcijа аgencijа zа nekretnine (CEREAN) orgаnizovаo jednodnevni seminаr zа sticаnje sertifikаtа “BPOR”, 22. decembrа 2015. godine u Beogrаdu u hotelu “Metropol Palace”.
  detaljnije
 • Druga redovna sednica skupštine Klastera nekretnine u 2015. godini
  27.11.2015
  Druga redovna sednica Skupštine Klastera nekretnine je održana 27. novembra 2015. godine. Skupština je usvojila novi Statut udruženja, Pravila poslovanja – Kodeks poslovne etike posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Klastera nekretnine i Pravilnik Disciplinske komisije. Nova Opšta akta Klastera nekretnine stvaraju pravne pretpostavke za jače međusobno povezivanje i vođenje zajedničke poslovne politike članova klastera.
  detaljnije
 • Đorđević: Ovaj zakon daleko ispred ranijih rešenja
  22.11.2015
  Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, koji je pre dva dana usvojen u skupštini, omogućiće jeftiniju i jednostavniju legalizaciju, a stručnjaci kažu da se taj zakon razlikuje od prethodnih po tome što će država sprovoditi taj proces.
  detaljnije
 • Srbi traže stanove u Grčkoj - stručnjaci kažu “oprez”
  09.08.2015
  Stan u Grčkoj, u Solunu i okolini, može da se kupi od 10.000 do 70.000 evra, a interesovanje građana Srbije za te nekretnine u velikoj meri je poraslo od aprila, tvrde sagovornici Tanjuga Međutim, bilo da kupuju te stanove kešom ili na kredit kod domaćih banaka, stručnjaci poručuju da treba voditi računa i o pratećim troškovima i rizicima.
  detaljnije
 • Raste broj stambenih kredita
  05.07.2015
  U Srbiji je u prvoj polovini godine povećan broj stambenih kredita, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnina Nenad Đorđević i izrazio očekivanje da će rešavanje pitanja konverzije zemljišta povećati gradnju i aktivirati atraktivne lokacije, koje su sada zapuštene.
  detaljnije
 • Agenti prva pomoć u kupovini nekretnina
  09.05.2015
  Od ove godine 9. maj posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti obeležavaće kao svoj dan. Od 8. maja počela je puna primena Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.
  detaljnije
 • Konačno stabilne cene nekretnina u Srbiji
  05.04.2015
  Nakon višegodišnjih oscilacija i pada vrednosti nekretnina u Srbiji, cene su konačno stabilizovane, realne su i sada je povoljan trenutak za kupovinu, smatraju stručnjaci za tržište nekretnina.
  detaljnije
 • Prvi put Srbija dobila licencirane agente nekretnina
  12.02.2015
  Prvi put u Srbiji danas su uručena 483 uverenja o položenom stručnom ispitu, odnosno licence za posrednike (agente) u prometu i zakupu nepokretnosti. Pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije Žarko Malinović je naglasio ovo je značajan dan za Ministarstvo trgovine i srpsku privredu, jer zakonodavstvo treba da prati realne potrebe tržišta.
  detaljnije